english español deutsch
 
 
 
 
 
 


DAGTUR
Om du alltid drömt om att rida i en grönskande djungel eller på en vacker strand så tror vi att du kommer att gilla den här ridturen. Det här är Yucatanhalvön när den är som bäst – och vi vill dela detta med dig så att du kan fortsätta drömma om din upplevelse under lång tid framöver. Vi rider på privat mark i ett av de få områden längsmed Riviera Maya som ännu inte har exploaterats.

Vi erbjuder tre ridturer per dag måndag-lördag kl. 9:30, 12:00 och 15:00 oktober till och med april. Under den varmaste tiden på året (maj till och med september) gör vi ingen tur kl.12.

Våra hästar är lediga på söndagar.

DAGTUREN INKLUDERAR
1,5 timmes ridning genom grönskande djungel och på orörda stränder
Galopp på stranden (inkluderat i priset men ej obligatoriskt). Din turguide kommer att avgöra om du är tillräckligt säker i sadeln för att få galoppera
Små grupper med maximalt 6 deltagare
Erfarna guider (2 per grupp)
Ridhjälmar (rekommenderas starkt men är inte obligatoriska att använda för vuxna ryttare)
Dryck och snacks
Djurliv som vi kan få se i naturen där vi rider: leguaner och andra ödlor, exotiska fåglar, rovfåglar, fjärilar, ekorrar, piggsvin, pungråttor, näsbjörnar, tvättbjörnar, vildsvin, ormar, krabbor, sköldpaddor med flera ...)
Den här turen kan bokas som privat ridtur - kontakta oss för mer information


Alla är välkomna att rida hos oss – från fullständiga nybörjare till mycket vana ryttare. Vi rider alltid i små grupper med maximalt 5 eller 6 ekipage och anpassar ridturerna efter ryttarnas erfarenhet. Om du är en väldigt erfaren ryttare kommer vi att göra vårt bästa för att boka dig tillsammans med andra som har ungefär lika mycket erfarenhet, såvida du inte bokar turen ihop med någon/några som har mindre ridvana än du själv.

När du bokar din ridtur kommer vi att be dig uppge din ridvana, ålder, längd och vikt. Dessa uppgifter gör det enklare för oss att redan i förväg bestämma vilka hästar som passar ridturens deltagare. Alla ryttare får individuella instruktioner när de har kommit upp i sadeln, både för själva ridningen (vi rider westernridning) och för sin häst.

Säkerheten är viktig för oss. Vi har ridhjälmar till utlåning och ser gärna att dessa används, även om det inte är obligatoriskt för vuxna ryttare.

Vi har personal på ranchen som pratar engelska, spanska, tyska och svenska. Minst en av de guider som följer med på ridturen kommer att vara engelsktalande. Om du föredrar att rida med någon som pratar svenska (eller tyska!) kommer vi att göra vårt bästa för att uppfylla ditt önskemål, i den mån det är möjligt.

FULLMÅNETUR
Vi vågar nästan lova att vår fullmånetur kommer att bli ett äventyr utöver det vanliga. Du kommer förmodligen att känna hur hjärtat slår lite snabbare redan när du anländer till ranchen, där hästarna och vår personal väntar på dig under den gnistrande stjärnhimlen. Och det är inte alls omöjligt att du känner adrenalinet stiga när vi ger oss ut i den månbelysta djungeln. Eller blir det kanske brasan på stranden som du kommer att minnas bäst, då vi berättar historier för varandra över ett glas vin eller öl.

De här kvällsturerna anordnas ENDAST när det är fullmåne (vanligtvis kvällen före fullmånen, den kväll då fullmånen infaller och/eller kvällen efter - be om vår fullmånekalender för exakta datum). Fullmåneturen börjar kl. 20:30.

FULLMÅNETUREN INKLUDERAR
1,5 timmes ridning genom djungeln och den månbelysta stranden
Cirka 30 minuter kring brasan på stranden med dryck (vin, kall öl, läsk, vatten eller sportdryck) och snacks
Små grupper med maximalt 6 deltagare
Erfarna guider (2 per grupp)
Ridhjälmar (rekommenderas starkt men är inte obligatoriska att använda för vuxna ryttare)

VI REKOMMENDERAR ATT DU TAR MED DIG
Långbyxor
Stängda skor (observera att du inte får rida med flip-flop-sandaler)
Kamera
Solkräm (för dagturen)
Observation:
Om någon i din grupp har fysiska eller psykiska problem ber vi dig meddela oss. Observera att vår försäkring inte täcker gravida ryttarinnor.