english español deutsch
 
 
 
 Finns det någon maxvikt eller andra begränsningar?
Ja, det gör det och vi är väldigt strikta med dessa. Man måste ha ett BMI på under 31 för att få rida hos oss. Observera att vår maxvikt är 95 kg. Om ditt BMI är 31 eller högre är det inte omöjligt att du ändå kan rida hos oss om du är en erfaren ryttare. Våra viktgränser är till för att skydda våra hästar mot skador och obehag och inte för att diskriminera eller genera. Be om att få vår längd-/vikttabell skickad till dig om du inte vet vad du har för BMI.

Har ni någon åldersgräns?
Ja, vi har både en minimiålder (8 år) och en maxålder (64 år), då vårt försäkringsbolag har satt dessa gränser. Barn måste kunna rida sin egen häst och kunna följa instruktioner. Det är upp till dig som förälder att avgöra om du tror att ditt barn klarar av detta.

Kan jag komma och rida hos er utan att ha bokat en ridtur?
Nej, du måste boka en ridtur och betala en depositionsavgift för att kunna rida hos oss. Eftersom vår ranch ligger i ett privat, inhägnat och bevakat område kommer du inte att kunna komma in på området om du inte har bokat en ridtur i förväg.

Jag är en erfaren ryttare men mitt ressällskap har aldrig suttit på en häst förut. Kan vi ändå rida tillsammans?
Vi försöker matcha ryttare med ungefär samma ridvana under ridturerna. Om ni vill rida tillsammans är det emellertid inga problem - då rättar vi oss efter den som har minst ridvana i gruppen. Vana ryttare kommer ändå att ha möjlighet att galoppera på stranden även om det finns nybörjare med i gruppen.

Jag är en mycket erfaren ryttare och är inte intresserad av en ridtur där man går på led efter varandra i långsam takt. Passar er ridtur mig?
Vi kommer att göra vårt bästa för att boka dig i en grupp tillsammans med andra erfarna ryttare så att vi kan hålla ett snabbare tempo under ridturen. Långt ifrån alla våra ridvägar lämpar sig för något annat än skritt men vi kommer ändå att se till att du får en rolig och minnesvärd ridtur med oss eftersom vi vet hur det är att vara ”i dina ridskor”.

Om jag bokar en ridtur på er ranch, kan ni då garantera att jag kommer att få galoppera?
Om dina guider tycker att du är tillräckligt säker i sadeln för att kunna galoppera så kommer de att erbjuda dig att göra det. Om du inte erbjuds galoppera ber vi dig respektera detta beslut eftersom det är för din egen säkerhet.

Jag har alltid drömt om att bada med en häst och att rida i havet eller i vattenbrynet. Kan jag göra det hos er?
Enligt lokala miljölagar måste vi hålla oss borta från de första 20 metrarna från vattenbrynet och detta måste respekteras. Du kommer ändå att kunna rida på stranden med makalös utsikt över det turkosblå karibiska havet.

Vad händer om det regnar? Kommer vi ändå att kunna rida?
Om vädret är riktigt dåligt den dag som du har bokat din ridtur ber vi dig ringa oss innan du åker från ditt hotell för att försäkra dig om att ridturen kommer att gå av stapeln (om så inte är fallet kommer vi att boka om din tur eller ge dig pengarna tillbaka). Vi rider i duggregn eller lätt regn (här i Karibien är regnvattnet som tur är ljummet!) och det händer också att vi blir överraskade av regn medan vi rider, eftersom vädret kan växla otroligt fort i ett tropiskt klimat. När detta händer brukar vi för det mesta vänta ut regnet eftersom regnmolnen ofta försvinner lika fort som de dyker upp.

Hur kan ni rekommendera att rida i långbyxor och stängda skor i ett så varmt klimat? Kan jag inte rida i shorts och flip-flops?
Vi betraktar inte flip-flops eller sandaler som säkra eller lämpliga skor för hästhantering eller ridning och vi ber dig därför ta med dig stängda skor till ranchen att rida i. Långbyxor rekommenderas för att undvika insekter, rivsår från kvistar och liknande i djungeln (delar av våra ridstigar är väldigt trånga) och skavsår från sadeln.